Natuur

Taxus bol

Een taxus bol is eigenlijk een taxus baccata die in een bol gekweekt wordt. Deze plant is eigenlijk vergelijkbaar met een buxusbol. Om er voor te zorgen dat de taxusbollen mooi blijven is het belangrijk om deze met regelmaat te snoeien. Dit zorgt natuurlijk ook voor een net en verzorgde uitstraling van uw tuin.

Een taxus bollen plant is een bol die bestemd is om verwerkt te worden als decoratieve plant. Door de taxusbollen vroeg in het jaar te planten, kunt u erop rekenen dat deze rond juli bloeit. Er zijn echter ook taxusbollen die pas in het voorjaar bloeien. De bloemen van de taxusbollen zijn wit en ze bloeien tot half september.

Het is voor de verzorging van de taxus bol belangrijk dat deze de juiste en genoeg voedingsstoffen en mineralen binnen krijgen. Daarom is het aan te raden om twee maal per jaar te bemesten. Dit in maart en juni. Dit kan bijvoorbeeld met hagenmest. Daarnaast is het belangrijk om de taxus bol niet te dicht te planten, zodat er voldoende ruimte gegeven kan worden aan de wortels. Er moet dan ook rekening gehouden worden met een plek in de tuin waar de taxus bol voldoende te beschaduwen is. Ook kan de plant in de zon geplaatst worden maar het is belangrijk dat het niet te warm wordt.

Als u opzoek bent naar een sterke en winterharde plant die op verschillende plaatsen geplaatst kan worden in uw tuin is de taxusbol ideaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *